SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

4. BLOK ÇIMIŞLAR


🇹🇷
In Turkish
Created:


Unlisted
Created by:
ALTESFA


4.5 / 5  (1 ratings)



» To start learning, click login

1 / 25

[Front]


1.Aşağıda verilen kalsiyum hidroksit ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Kök ucu oluşumunu hızlandırır. B) Pulpa vitalitesini korumada kalsifik bariyer görevi görür. C) Dentin tübüllerini kapatarak dentini korur, hassasiyeti azaltır ve dentinin kendini onarmasına yardımcı olur. D) Kuvvetli bir alkalidir
[Back]


b?

Practice Known Questions

Stay up to date with your due questions

Complete 5 questions to enable practice

Exams

Exam: Test your skills

Test your skills in exam mode

Learn New Questions

Popular in this course

Learn with flashcards

Dynamic Modes

SmartIntelligent mix of all modes
CustomUse settings to weight dynamic modes

Manual Mode [BETA]

Select your own question and answer types
Other available modes

Listening & SpellingSpelling: Type what you hear
multiple choiceMultiple choice mode
SpeakingAnswer with voice
Speaking & ListeningPractice pronunciation
TypingTyping only mode

4. BLOK ÇIMIŞLAR - Leaderboard

The course owner has disabled public visibility of the leaderboard for this course.


4. BLOK ÇIMIŞLAR - Details

Levels:

Questions:

135 questions
🇹🇷🇹🇷
Adezyon tipleri nelerdir ve hangisi dis hekimliginde yoktur
Mekanik Absorpsiyon Difüzyon Elekteostatik (dis hek de yok)
Aşağıdakilerden hangisi mine adezyonu ile ilgili doğru bir bilgi değildir? A) Mine yüzeyine uygulanan asit mine dokusunun kritik yüzey enerjisini artırır. B) Asitle pürüzlendirme mine yüzeyini pürüzlü hale getirerek yüzeydeki serbest enerjiyi artırır. C) Asitle pürüzlendirme, pasif (doymuş) mineyi aktif(reaksiyona açık) hale getirir. D) Adezyon minede dentine kıyaslandığında çok daha iyidir. E) Asit uygulanan yüzeye rezin bazlı materyal uygulandığında kapiller etki ile yüzey içine penetre olr. Rezin yapı içerisindeki monomerlerin polimerizasyonu ile de rezin mine bağlantısı sağlanır. Bu mekanizma mine yüzeyinde rezin makrotagların oluşmasıdır.E (Asit uygulanan yüzeye rezin bazlı materyal uygulandığında kapiller etki ile yüzey içine penetre olur ► Rezin yapı içerisindeki monomerlerin polimerizasyonu ile de rezin-mine bağlantısı sağlanır. ► Bu mekanizma mine yüzeyinde rezin MİKROtagların oluşmasıdır. Olmalı doğrusu)
85. Aşağıdakilerden hangisi mine adezyonu ile ilgili doğru bir bilgi değildir? A) Mine yüzeyine uygulanan asit mine dokusunun kritik yüzey enerjisini artırır. B) Asitle pürüzlendirme mine yüzeyini pürüzlü hale getirerek yüzeydeki serbest enerjiyi artırır. C) Asitle pürüzlendirme, pasif (doymuş) mineyi aktif(reaksiyona açık) hale getirir. D) Adezyon minede dentine kıyaslandığında çok daha iyidir. E) Asit uygulanan yüzeye rezin bazlı materyal uygulandığında kapiller etki ile yüzey içine penetre olr. Rezin yapı içerisindeki monomerlerin polimerizasyonu ile de rezin mine bağlantısı sağlanır. Bu mekanizma mine yüzeyinde rezin makrotagların oluşmasıdır.E (Asit uygulanan yüzeye rezin bazlı materyal uygulandığında kapiller etki ile yüzey içine penetre olur ► Rezin yapı içerisindeki monomerlerin polimerizasyonu ile de rezin-mine bağlantısı sağlanır. ► Bu mekanizma mine yüzeyinde rezin MİKROtagların oluşmasıdır. Olmalı doğrusu)
87.Aşağıdakilerden hangisi etch&rinse adeziv sistemler ile ilgili doğru BİR bilgi değildir? A) % 30-40 konsantrasyonda fosforik asit dentin dokusunu birkaç mikrometre derinliğe kadar demineralize ederek kollajenden zengin hidroksiapatit yapı açığa çıkarmaktadır. B) Minede iyi bir bağlanma sağlanabilmesi için hava ile kurutma işlemi gerekirken demineralize dentinin kurutulması sırasında kollajen fibrillerin büzülme riski bulunduğundan dentini nemli tutmak oldukça önemlidir. Bu taknik wet bonding ya da nemli bağlanma olarak tanımlanmaktadır. C) Bu teknikte dentinin aşırı derecede asitlenmesi ya da yıkama işlemi sonrası dentinin aşırı derecede kurutulması bağlanmanın zayıf olmasına sebep olmaktadır. D) Etch&rinse adeziv sistemler smear tabakasını ortadan kaldıran adeziv sistemlerdir. E) 5. Ve 6. Jenerasyon adeziv sistemler etch&rinse sistemlerdir.E 4 ve 5 olacaktı
90.Aşağıdakilerden hangisi süt ve daimi dişler arasında morfolojik farklılıkardan değildir ? A) Süt dişinde serviks ağzında mine prizmaları gingival yöndedir. Daimi dişte ise mine prizmaları okluzal yöndedir. B) Süt dişlerinin okluzal yüzeyleri daimi dişlere göre daha dardır. C) Süt dişinde aprizmatik mine tabakası daimi dişe göre daha kalındır. D) Daimi dişlere kıyasla süt dişi minesinin kalınlığı çok az olup , tüm kronda 1mm’yi aşmamaktadır. E) Süt dişi pulpa odası sürekli dişlere oranla daha geniştir ve pulpa boynuzları ( özellikle meziyal boynuzlar ) dış yüzeye daha yakın olduğundan kavite preperasyonu sırasında perforasyon riski vardır.A (Süt dişinde serviks ağzında mine prizmaları okluzal yöndedir. Daimi dişte ise mine prizmaları gingival yöndedir olmalı doğrusu )
92.Aşağıda verilen amalgamlarla ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır ? A) Amalgam dolgudaki fazla kontraksiyonu , dolgu yapılan dişte hassiyete ve dolgunun seviyesinin yükselmesine yol açar. B) Dolgu materyalinde sabit basınç altında zamanla oluşan deformasyon ve buna bağlı olarak amalgam kenarının formunun yavaş bir şekilde değişimine creep denir. C) Sertleşme reaksiyonu sırasında amalgam dolguların yapısında ekspansiyon ve kontraksiyon gibi bazı fiziksel olaylar meydana gelir. D) İlk 1-2 dakikada büzülme meydana gelir. Bu olay 20 dakika kadar sürer .İlk büzülmeden 5-10 dakika sonra yavaş bir genişleme başlar. Genişleme 4-6 saat sonra en yüksek derecesine varır. E) Amalgamın sürekli ve statik bir yük altında gösterdiği boyutsal değişime flow denir . (FLOW=AKICILIK )A ((Fazla genişleme, dolgu yapılan dişte hassasiyete ve dolgunun seviyesinin yükselmesine yol açar. KONTRAKSİYON: BÜZÜLME))
Aşağıdakilerden hangisi ışık ile polimerize olan kompozitlerin avantajlarından DEĞİLDİR ? A) Karıştırma işlemi yapılmadığı için havayı hapsetme olasılığı düşüktür dolayısıyla pöröziteye daha az rastlanır B) Hızlı, kontrollü , derin, güvenilir ve tam bir polimerizasyon sağlandığı için renk stabil olup renklenmeye daha az rastlanır. C) Çeşitli renkleri vardır D) Işık ile polimerize olan kompozit rezinlerde çalışma zamanı hekim tarafından kontrol edilir . E)Polimerizasyonları ışık ile başlatılan rezinlerde , polimerizasyon büzülmesi ışık kaynağının tersi yöne olduğundan ışığın geliş yönü çok önemlidir.E ( Polimerizasyonları ışık ile başlatılan rezinlerde, polimerizasyon büzülmesi ışık kaynağına doğru olduğundan ışığın geliş yönü çok önemlidir. Olmalı doğrusu)