SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Level 2

Questions and Answers List

level questions: Level 2

QuestionAnswer
I.P. Pavlov a descoperit posibilitatea încãrcãrii excitanților indiferenți cu semnificații noi și transformarea lor în stimuli condiționali, prin:-asociere (la administrarea unui stimul absolut sã se asocieze un stimul indiferent) -precesiune (stimulul indiferent sã preceadã excitantul absolut) -dominanta (animalul sã fie flãmând, astfel încât instinctul alimentar sã fie dominant în timpul asocierii stimulilor) -repetare (pentru formarea unui reflex condiționat sunt necesare 10 pânã la 30 de ședințe de elaborare)
Diferenta intre reflexele conditionate si cele innascuteReflexele condiționate, spre deosebire de cele înnãscute, se închid la nivel cortical. Ele se sting dacã stimulul condițional nu este întãrit din timp în timp prin cel absolut (inhibiție corticalã).
Excitatiaprocesul nervos activ care se manifestã prin iniþierea unei activitãþi sau amplificarea uneia preexistente.
Inhibitiaproces activ care se manifestã prin diminuarea sau sistarea unei activitãþi anterioare
Tipurile de inhibitie-externã — necondiționată (supraliminară — de protecție și prin inducție negativă), determinatã de stimuli din afara focarului cortical activ -condiționată (de stingere,de întârziere și de diferențiere), care apare chiar în interiorul focarului cortical activ și este specificã scoarței cerebral
Micul nerv splahnicT10->T12
Marele nerv splahnicT5->T9