SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Oceanariet

Questions and Answers List

level questions: Oceanariet

QuestionAnswer
tanken1,5 millioner liter vand, 5 m dyb, 16cm acryl Som at kigge ind i kattegat: Foran danske sandbanker, Baggrund - norske og svenske klipper Næsten alle fisk er nogle vi kan finde i dk men f.eks. er der balugastøren som kun findes i det kaspiske hav i rusland.
StimefiskMakrel, torsk, sej osv hvordan er det at være stimefisk? altid konkurrence med naboerne om at komme hurtigst til maden. De svageste fisk har størst rissiko for at blive spist derfor er der altid intern konkurrence om at komme hurtigst til maden. Det kan være svært at udse sig et bytte i en stime for f.eks. en haj hvis alle fiskene ligner hinanden så det kan være svært at fokusere på et enkelt bytte. stimefisk jager med øjnene
Mørksejgod til at forklare sidelinjeorganet: fornemmer bølger og vibrationer i vandet - en slags sjette sans hvor de kan føle hvad der sker i vandet rundt omkring dem.
MakrelStærke fisk i familie med tun især halemusklen er meget stærk. Kommer sud fra og jager hurtigt når vandet bliver varmt nok til det. Har ingen svømmeblære så de synker hviss de ikke konstant svømmer (forklar svømmeblære). Det kan være smart fordi den ikke behøver at tage luft ind eller ud af svømmeblæren for at bevæge sig op eller ned i vandsøjlen og den kan derfor gøre det hurtigt.
Hornfiskgrønne ben kommer også sydrfa om sommeren. De jager i overfladen hvor man nogle gange kan se dem hoppe ud af vandet - beslægtet med flyvefisk. Grønne ben.
Baluga stør3 stks - lever kun i det kaspiske hav. de er meget truet pga caviar køb derfor kun kaviar fra opdræt. De gyder kun hvert 7. år hvor de kan lægge mega mange æg. De går fra saltvand til floder når de gyder. 4 skægtråde som den smager på vandet med hvis den kan smage mad åbner den munden og suger - ingen tænder
Blåstak/rødnæbFindes mest på den anden side af kattegat, starter som rødnæb og hun og senere skifter den køn og bliver blåstak han. Man troede i mange år at de var to forskellige fisk.
Fladfiskstarter som normale små fisk men så så drejer det ene øje om på den anden side og de bliver flade.
Pighvar3. største fladfisk i verden efter hellefisk og helleflynder. Passiv jagt - den ligger på bunden og venter indtil der kommer et bytte forbi som den suger ind (den kan altså også gå på normal jagt). Den er master of camoflage, og kan skifte farve sådan at den passer til alle omgivelser stortset - fortæl om skakbræt
RokkerSømrokker er almindelige i dk (læs lige op på sømrokker) de lever på 20 - 300m Sømrokken har kraftige hudtorne på oversiden af kroppen og ned ad halen, der gør at sømrokken hverken er nem eller lækker at spise for et rovdyr Den er nataktiv Den har ligesom hajer lorenzini ampuller. De findes især på hovedet, og kan ses på undersiden, som bittesmå mørke strukturer, hvis man er tæt på og kigger godt efter.
Hvilke hajer har vi i ocenariet?Pighaj stjernhaj og småplettet rødhaj i dk har vi brugden som er den 2 største i verden
Hvilken art er dettestjernhaj
Hvilken art er dette?Pighaj
HavkatSkifter tænder om vintere hvor de yngler - vise sig frem for damerne joke. I virkeligheden er det fordi krabberne graver sig ned i sandet over vinteren og det er dem de bruger tænderne til at knuse
HummereMan ved ikke hvor gamle de kan blive. De skifter skelet - bliver bløde - smørhummer. Så optager de en masse væske og sidder og puster sig op og ser farlige ud i ca 3 dage imens de gror ny skal.
HavålSkarpe tænder! Måske akvariets farligste fisk. Hvis de får en for stor mundfuld mad drjer de rundt indtil stykket knækker af så man skal ikke bides i fingeren.