SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Level 1 of Week 2

Questions and Answers List

level questions: Level 1 of Week 2

QuestionAnswer
Wat zijn politiecijfers?Gedetailleerde gegevens die door de politie worden geregistreerd over alle ter kennis van de politie gekomen misdrijven en overtredingen. Er is een onderscheid tussen haalwerk (afhankelijk van opsporingsbereidhied) en brengwerk (afhankelijk van aangiftebereidheid).
Wat is het dark number?Het verschil tussen het aantal misdrijven waar de politie kennis van heeft genomen en het werkelijke aantal misdrijven.
Wat is het verschil tussen cybercrime in enge- en -in brede zin?- In enge zin: omvat delicten waarbij ICT zowel het instrument als het doelwit is van de criminaliteit. - In brede zin: omvat delicten waarbij ICT wel onderdeel uitmaakt van de modus operandi, maar niet het doelwit is.
Wat zijn problemen die komen kijken bij het vergelijken van criminaliteit in verschillende landen?- Wettelijke definities zijn niet uniform; - aangiftebereidheid verschilt; - registratiebereidheid verschilt;
Wat moet er worden gedaan om een beter zich te krijgen in de aard en omvang van de criminaliteit die verborgen is gebleven?- meten en schatten van werkelijke omvang van criminaliteit (directe observatie en enquêtemethode) - welk deel van de criminaliteit wordt door de politie geregistreerd? - zijn er betreft sociaal milieu, geslacht, intelligentie, persoonlijkheidskenmerken verschillen tussen betrapte en niet-betrapte daders?
Wat is een zelfrapportage studie?(dader-enquêtes) er wordt gevraagd of de persoon zelf in de afgelopen... een bepaald delict heeft gepleegd en hoe vaak zij dit hebben gedaan (en of dit ter kennis van de politie is gekomen). - methodologisch kritiek: moet representatief zijn; niet altijd eerlijk en betrouwbaar antwoord; slecht geheugen; onduidelijkheid; enquête is herhaaldelijk gewijzigd.
Wat zijn slachtofferenquêtes?er wordt gevraagd of de persoon slachtoffer is geworden van een bepaald type delict (en of er aangifte is gedaan bij de politie).