SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: level2 bulk

Questions and Answers List

level questions: level2 bulk

QuestionAnswer
Rakibimin bir çalışanı ile görüştüm. Kısa bir süre sonra, sohbet arkadaşımın daha fazla iş geliştirmemiz hakkında bilgi almaya çalıştığını fark ettim.I talked a competitor's employee.After a short time I noticed,that my conversation partner was trying to get information about our further business development.
Karşılığında bu firmadan ilgili bilgiler de sunulmalıdır.ın return relevant information from this company should also be offered.
ama bu teklifi kabul ettim.but ı did accept this offer.
meslektaşımız davranış kurallarına göre hareket etti mi?did our colleague to act according to the code of conduct?
Ne yaparsın? Bir ambargo ülkesine mal teslimi talebini kabul edecek misiniz?What do you do? Will you accept the inquiry to deliver goods to an embargo country?
İlgili ticaret kontrolü ve yaptırım düzenlemeleri ile ilgilenmekdealing with relevant trade control and sanction regulations
"sevgili mustermann, ne yazık ki bir hata yaptık, yanlışlıkla ssi schaefer'a iki kez fatura kestik, lütfen Lihtenştayn'daki yan kuruluşumuzun banka hesabına bir geri ödeme başlatır mısınız?"dear mustermann unfortunately ,we made a mistake an accidental settled an invoice twice to ssi schaefer ,Would you please launch a repayment to the bank account of our subsidiary in liechtenstein?
Rahatsızlıktan dolayı üzgünüz."We are sory for the inconvenience."
kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadelecombating money laundering and terrorist financing
bir iş ilişkisine giren potansiyel iş ortaklarının kimliklerini ve ciddiyetlerini kapsamlı bir şekilde kontrol ederizwe thoroughly check the identity and seriousness of potential business partners entering into a business relationship
gelen ödemeleri derhal ilgili hizmetlere tahsis ediyor ve böylece şeffaf ödeme akışları sağlıyoruz.we immediately allocate incoming payments to the corresponding services and thus ensure transparent payment flows.
burada olman harika.great that you are here.
az önce müşterilerimize hangi faydaların sağlandığını ve hangilerine izin verilmediğini tartıştık.we just discussed ,which benefits to our customers are permitted and which are not permitted.
sorduğuna sevindimı’m glad you asked.
istihdam teklifleri veya iş fırsatlarıemployment offers or business opportunities
kişisel iyiliklerpersonal favors
Bilmelisiniz ki, bizim tarafımızdan sağlanan faydaların kabulü de aynı kurallara tabidir.you need to know ,that the acceptance of benefits on our part is subject to the same rules
sadece davetler için hediye teklif etmekten veya vermekten kaçınırız, ayrıca ticari kararlarımızı veya eylemlerimizi etkilemesi amaçlanan veya etkilemesi muhtemel veya etkilemesi muhtemel görünen faydaları da net olarak kabul eder veya talep eder ve fayda sağlarız.just we abstain from offering or granting gratuities gifts for invitations ,we also do net accept or solicit and benefit that is intended to,or is likely to,influence or appear to influence our bussines decisions or actions.
Belki günlerdir kafamda tarttığım bir kararda bana yardımcı olabilirsiniz.maybe ,you can help me with a decision ı've been brooding about for days.
bir arkadaşım kendi şirketinde ikinci bir iş teklif etti. Ama o ssi schaefer'ın uzun süredir müşterisi.a firend of mine offered a secodary job in his company.But he is a long-standing customer of the ssi schaefer.
"olası rakip."possible competitor.
günlük azami çalışma saatlerine uyulması"observance of the maximum working hours per day"
ssi schaefer'ın özel çıkarları ile özel çıkarları arasında çatışma.conflict between his private his private interests of the ssi schaefer.
Ek/yeni işverenin SGK ile iyi bir ilişkisi olduğundan ve bu nedenle teklifi güvenle kabul edebileceğinden olası bir sorun yoktur.There are no potential problems because the additional /new employer has a good relationship with ssi and therefore he can safely accept the offer.
evet ama başka bir aday cinsiyetinden dolayı reddedildi. Objektif olarak tüm adaylar arasında pozisyonlara en uygunu oydu.yes but another applicant was rejected due to her gender.Objectively ,she was the most suitable of all the applicants for the posistions.