SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Torre&Torre-Eilert - driehoeken: overleg en verhoudingen

Questions and Answers List

level questions: Torre&Torre-Eilert - driehoeken: overleg en verhoudingen

QuestionAnswer
Waarom is de nationale politie in 2012 opgericht?omdat deze het best in staat is om in te spelen op de complexiteit en dynamiek van de politietaak. - 10 regionale eenheden geleid door politiechef, minister is eindverantwoordelijk.
Uit welke onderdelen bestaat het landelijke politiekorps (Politiewet 2012)? En waar zijn deze onderdelen mee belast?- regionale eenheden, belast met uitvoering van de politietaak en ingericht naar de rechtelijke arrondissementen (1 per arrondissement); - één of meer bij ministeriële regeling aan te wijzen landelijke eenheden, belast met de uitvoering van de politietaak; - één of meer bij ministeriële regeling aan te wijzen ondersteunende eenheden.
Wat staat er in het beheersplan en het jaarverslag opgesteld door de minister en vastgesteld tijdens het driehoeksoverleg?- beheersplan bevat onder meer de indeling van de regionale eenheden in districten en basisteams; - jaarverslag dient aan te geven welke activiteiten regionale en landelijke eenheden hebben ondernomen om de landelijke beleidsdoelstellingen te realiseren.
Welke vormen van driehoeksoverleg roept de Politiewet 2012 in het leven?- landelijke driehoeksoverleg; - tien regionale driehoeken (regioburgemeester, hoofdOvJ, politiebaas); - tien regionale supercolleges (Regionale veiligheidsoverleg - burgemeester met regioburgemeester en hoofdOvJ, politiebaas aanwezig); - districtsdriehoeken/ districtelijk veiligheidsoverleg (burgemeesters, OvJ en politiechef); - driehoeksoverleg op niveau van basisteams; - gemeentelijke driehoeken.