SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Greene - ZTP

Questions and Answers List

level questions: Greene - ZTP

QuestionAnswer
Wat stelt Durkheim over het verband tussen deviantie en criminaliteit en sociale tolerantie?dat zonder sociale tolerante maatschappijen zelfs de meest triviale gedragingen als deviant of crimineel zullen worden bestempeld.
Wat betekenen de begrippen (1) 'malum in se' en (2) 'malum prohibitum'?1) dat iets slecht is van zichzelf; 2) dat iets slecht is omdat we het als maatschappij verboden hebben.
Wat is de strategie van ZTP?- afschrikking (niet voorkomen) - mikt op simbolic assailants en op kleinere misdaden, om een waarschuwing te geven aan anderen die anders zouden volgen.
Waar liggen de historische wortels van ZTP?- blue laws (against commerce) - verbod van alcohol (drooglegging) - slavernijwetten - drugswetten en handhaving daarvan
Wat zeggen voorstanders van ZTP?- dat straffen van kleine misdaden, grote misdaden voorkomt. - onderliggende theorie: RKT, situationele criminaliteitspreventie - bewuste keuze beïnvloeden
Wat zijn een aantal problemen met het idee achter ZTP?- er is een afname in moraal en sociale relaties te zien - sociale deviantie en kleine criminaliteit leiden niet direct tot grote criminaliteit, het causale verband hier tussen is nog niet duidelijk; - mensen zijn gevoeliger voor de manier waarop de wet wordt gehandhaafd, dan voor de juridische uitkomsten - ZTP laat omstandigheden niet meespelen (niet voldaan aan eerlijkheid, gerechtigheid, maatwerk)
Wat houdt de broken windows theorie van Wilson en Kelling in?dat serieuze criminaliteit het resultaat is van het niet bijhouden van kleine dingen, waardoor een wijk langzaamaan verloedert.
Elke actie van de politie veroorzaakt een reactie. Wat zijn twee potentiële reacties?- onder de normen van ZTP kan criminaliteit juist toenemen; - de strategie zorgt voor een governance through fear rather than through consensus.
Wat zijn de belangrijkste observaties uit dit artikel?- ZTP blijkt geüniformeerd bij bredere theorieën over sociale deviantie; - ideeën over ZTP zijn onderdeel van het amerikaanse sociaal en institutioneel leven; - evaluatiestudies over effecten spreken elkaar tegen; - ZTP has become a significant form of police intervention across numerous models of policing, but the intervention mirrors historical police efforts - implimentatie van ZTP heeft ook negatieve effecten: onderzoek naar en beleid van ZTP moet zich focussen op de politieprocessen, maar ook op hun uitkomst