SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start

level: Svensson et al - proactive policing

Questions and Answers List

level questions: Svensson et al - proactive policing

QuestionAnswer
Wat houdt proactive policing in en hoe wordt het in NL toegepast?= probeert delinquent gedrag in een vroeg stadium te onderdrukken (in contact blijven met lokale jeugd en gedrag monitoren) - doel: effectiever verminderen van criminaliteit en wanorde - hoewel proactief politieoptreden in NL geassocieerd is met uitkomstenongelijkheid, blijkt de make van ongelijke behandeling van jongeren uit etnische minderheden verassend beperkt te zijn.
Wat is het dilemma waar de politie voor staat als het gaat om legitiem handhaven?- ze moeten effectief zijn in het bestrijden van criminaliteit; - ze moeten standaarden van gelijkheid en eerlijkheid handhaven.
Waar komt het idee van procative policing op neer?het idee dat de politie niet moet wachten tot het moment dat misdaad zich voordoet, maar dat de politie in een vroeger stadium moet ingrijpen om de misdaad in de kiem te smoren.
Wat zijn voorbeelden van nieuwe administratieve instrumenten om proactive policing effectiever te maken?- verschillende regelgevingen die het mogelijk maken ongewenst gedrag aan te pakken; - de Beke-lijst, om systematisch overlast veroorzakende individuen en groeperingen bij te houden; - het invoeren van verplichte identificatie.
Alhoewel proactive policing niet gericht is op jongeren uit etnische minderheden, is het niet onverwacht als deze jongeren binnen het huidige sociaalpolitieke systeem wel dit gevoel hebben. Welke drie mechanismen spelen hierbij een rol?- bij beslissingen op straat kunnen agenten minderheden ongelijk behandelen omdat ze het gevoel hebben dat deze jongeren meer aandacht verdienen; - als de politie proactieve instrumenten inzet om tegemoet te komen aan klachten van inwoners is er een risico dat deze klachten bevooroordeeld zijn tegen etnische minderheden; - er is een risico tot discriminatie als proactieve policing wordt bepaald door politieke prioriteiten.
Wat zijn problemen bij het vaststellen van de mate van oneerlijke behandeling- dat agenten vaak niet toegeven dat ze discrimineren - het is lastig te bepalen of er echt sprake is van ongelijke behandeling - het is niet altijd onrechtvaardig als etnische minderheden vaker worden aangehouden, als de politie de verdenkingsbeslissing maar baseert op justifiable distinctions (kan ook duiden op andere manier van gebruiken van publieke domein)
Bij het controleren naar jurtifiable distinctions moet goed gekeken worden welke variabelen wel en welke niet mee genomen worden. Welke variabelen staan onder sterk toezicht?- availability for police contacts on the street; - individual delinquency; - involvement in youth groups with delinquent peers; - co-operation with the police.
Wat komt er uit dit onderzoek naar voren?- dat outcome inequality voorkomt, maar dat unequal treatment verrassend beperkt is. - het verschil in behandeling in deze studie is niet statisch sygnificant.