SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Beleidsthema's in de Jeugdhulp

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Sociale markteconomie = sociaal beleidssamenleving?

Author: Rolf van der Burgt



Answer:

We hebben best veel zelf in de hand in onze samenleving; onze samenleving is maakbaar (tot op zekere hoogte). De overheid zoekt waar de noden zijn/volgen hun (partij)ideologieën om de maatschappij beter te proberen maken middels deze met actie (beleid) op te vervullen. Keuzes maken = beleid voeren. Deze keuzes maken is niet eenvoudig, er is altijd schaarste. Er zijn altijd behoeften maar de middelen zijn beperkt. De keuze die men maakt om uit deze schaarste, met beperkte middelen, een probleem op te lossen; beïnvloed ons economisch gedrag. Dit is mogelijk omdat wij de overheid de toestemming (mandaat) geven om beleid te voeren in naam van het het algemene belang. - Hoe & wat gaan we produceren? rol van de overheid? - goederen en diensten van de gemeenschap?


0 / 5  (0 ratings)


We hebben best veel zelf in de hand in onze samenleving; onze samenleving is maakbaar (tot op zekere hoogte). 
De overheid zoekt waar de noden zijn/volgen hun (partij)ideologieën om de maatschappij beter te proberen maken middels deze met actie (beleid) op te vervullen. Keuzes maken = beleid voeren. Deze keuzes maken is niet eenvoudig, er is altijd schaarste. Er zijn altijd behoeften maar de middelen zijn beperkt. De keuze die men maakt om uit deze schaarste, met beperkte middelen, een probleem op te lossen; beïnvloed ons economisch gedrag.
Dit is mogelijk omdat wij de overheid de toestemming (mandaat) geven om beleid te voeren in naam van het het algemene belang. 
- Hoe & wat gaan we produceren? rol van de overheid?
- goederen en diensten van de gemeenschap?
1 answer(s) in total