SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

8 anatomie in vivo hoofd/hals

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Wat is het os frontale?

Author: Anne aan den Toorn



Answer:

- voorhoofdsbeen - Is het gebeente dat in de menselijke schedel de voorkant van het hoofd vormt. Ook vormt het een deel van het schedeldak. Het hartschelpvormige gebeente bevindt zich ter hoogte van het voorhoofd. - Os frontalevormt het dak en de rand van de bovenste helft van de orbita. Links en rechts bevindt zich op dit botstuk een diffuse bobbel, het tuber frontale. Deze is te palperen enkele centimeters boven het midden van de wenkbrauwen. Het os frontale vormt het dak en de rand van de bovenste helft van de orbita (oogkas). De rand, margo supra-orbitalis kan gepalpeerd worden door onder de wenkbrauw druk uit te oefenen naar boven.


0 / 5  (0 ratings)


- voorhoofdsbeen 
- Is het gebeente dat in de menselijke schedel de voorkant van het hoofd vormt. Ook vormt het een deel van het schedeldak. Het hartschelpvormige gebeente bevindt zich ter hoogte van het voorhoofd.
- Os frontalevormt het dak en de rand van de bovenste helft van de orbita. Links en rechts bevindt  zich  op  dit  botstuk  een  diffuse  bobbel,  het tuber  frontale.  Deze  is  te  palperen enkele centimeters boven het midden van de wenkbrauwen. Het os frontale vormt het dak en de rand van de bovenste helft van de orbita (oogkas). De rand, margo supra-orbitalis kan gepalpeerd worden door onder de wenkbrauw druk uit te oefenen naar boven.
1 answer(s) in total