SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Hjerte og kredsløb

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Forklar hvordan det autonome nervesystem i form af medulla påvirker hjertet. Både det sympatiske og parasympatiske system.

Author: Agnes Kejser Hansen



Answer:

Medulla (den forlængede marv, er den nederste del af hjernestammen. Her findes livsvigtige reguleringscentre, idet åndedrætscenter og kredsløbscenter er placeret her). Her sendes signal til sinusknuden og AV knuden. Derudover sendes der også signal vha sympatiske nerver om at frigive noradrenalin (stresshormon), samt der sendes signal til adrenal medulla, hvorfra der frigives epinephrine (adrenalin). Disse to hormoner bindes til b-receptorer i autorhythmiske celler (pacemaker), hvorved Na+ og Ca2+ influxen stiger. Derved stiger raten af depolarisering og hjerteraten. Medulla kan også sende et signal vha de parasympatiske nerver, der sender signal om at frigive acetylcholine (neurotransmitter), som binder sig til en receptor (muscarinic) i den autorytmiske celle (pacemaker). Herved stiger influxen af K+ og Ca2+ influxen falder vha G-proteinkoblede receptorkomplekser . Herved hyperpolariseres cellen og hjerteraten falder.


0 / 5  (0 ratings)


Medulla (den forlængede marv, er den nederste del af hjernestammen. Her findes livsvigtige reguleringscentre, idet åndedrætscenter og kredsløbscenter er placeret her).
Her sendes signal til sinusknuden og AV knuden.
Derudover sendes der også signal vha sympatiske nerver om at frigive noradrenalin (stresshormon), samt der sendes signal til adrenal medulla, hvorfra der frigives epinephrine (adrenalin). Disse to hormoner bindes til b-receptorer i autorhythmiske celler (pacemaker), hvorved Na+ og Ca2+ influxen stiger. Derved stiger raten af depolarisering og hjerteraten.
Medulla kan også sende et signal vha de parasympatiske nerver, der sender signal om at frigive acetylcholine (neurotransmitter), som binder sig til en receptor (muscarinic) i den autorytmiske celle (pacemaker). Herved stiger influxen af K+ og Ca2+ influxen falder vha G-proteinkoblede receptorkomplekser . Herved hyperpolariseres cellen og hjerteraten falder.
1 answer(s) in total