SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Sanser

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Forklar en mekanoreceptorer?

Author: Agnes Kejser Hansen



Answer:

Der åbnes en stræk-aktiveret kanal - når der sker et stræk af membranen udløses der tranduktion i mekanoreptorer - åbnes kanaler. En mekanoreceptor: Findes både som Campaniform sensilla og som trichoid sensilla (hår) I huden giver de signal om berøring og tryk. (Merkel disc, meissner corpuscle, ruffini ending) Andre signal om kroppens position og musklers længde og kraft (muskel tenen, der registrerer hurtige ændringer i muskel længde som korrigeres ved hurtige reflekser). De har stræk-aktiverende ion kanaler som danner et ionotropisk transduktion. Nogle giver tonisk respons (signalerer intensitet og varighed) og andre giver fasiske responser (signalerer ændringer i stimulus intensitet).


0 / 5  (0 ratings)


Der åbnes en stræk-aktiveret kanal - når der sker et stræk af membranen udløses der tranduktion i mekanoreptorer - åbnes kanaler.

En mekanoreceptor: 
Findes både som Campaniform sensilla og som trichoid sensilla (hår)
I huden giver de signal om berøring og tryk. (Merkel disc, meissner corpuscle, ruffini ending)
Andre signal om kroppens position og musklers længde og kraft (muskel tenen, der registrerer hurtige ændringer i muskel længde som korrigeres ved hurtige reflekser). 
De har stræk-aktiverende ion kanaler som danner et ionotropisk transduktion.
Nogle giver tonisk respons (signalerer intensitet og varighed) og andre giver fasiske responser (signalerer ændringer i stimulus intensitet).
1 answer(s) in total