SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Sanser

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Forklar øjet

Author: Agnes Kejser Hansen



Answer:

Yderst er hornhinden, så kommer regnbuehinden (pigmenteret muskel), hvorefter linsen sidder. Rundt om sidder senehinden - årehinden og inders nethinden. Bagerst er den gule plet, samt den blinde plet. Nethinden går ud i nerven. Det er pupillen, som styrer lysmængden der når nethinden. Parasympatisk stimulation af de cirkulærer muskler gør pupillen mindre, hvor sympatisk stimulation af radial muskler gør den større. Linsens form modulerer refraktionen og fokuserer på nethinden (flad linse til svag refraktion og rund til stærke). (bipolæreceller, horisontaleceller og amakrine celler står for den initielle (første) billedbehandling i øjet.


0 / 5  (0 ratings)


Yderst er hornhinden, så kommer regnbuehinden (pigmenteret muskel), hvorefter linsen sidder. Rundt om sidder senehinden - årehinden og inders nethinden. Bagerst er den gule plet, samt den blinde plet.
Nethinden går ud i nerven.
Det er pupillen, som styrer lysmængden der når nethinden. Parasympatisk stimulation af de cirkulærer muskler gør pupillen mindre, hvor sympatisk stimulation af radial muskler gør den større.
Linsens form modulerer refraktionen og fokuserer på nethinden (flad linse til svag refraktion og rund til stærke).

(bipolæreceller, horisontaleceller og amakrine celler står for den initielle (første) billedbehandling i øjet.
1 answer(s) in total