SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Økotoks eksamen

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Forklar den simple model over kinetikken af optag og udskillelse, når man ser på organismen som et compartment / rum. Hvad er problemet ved denne simple model? Forklar ligningen for tabet af xenobiotikummer.

Author: Agnes Kejser Hansen

Forklar den simple model over kinetikken af optag og udskillelse, når man ser på organismen som et compartment / rum.
Hvad er problemet ved denne simple model?
Forklar ligningen for tabet af xenobiotikummer.



Answer:

Koncentrationen af et stof vil stige med tiden, men på et tidspunkt vil den nå steady state (så længe den ikke når at dø inden). Raten af optag af stoffet er balanceret med raten af tabet via metabolisme eller direkte ekskretion. Hvis den stopper med at være udsat for stoffet, vil koncentrationen falde. Ikke så simpelt - fx hvis det er føde er raten ikke så ens, samt kan enzymer ændre sig grundet stoffet og derved påvirke udskillelsen af stoffet, samt steady state. Billede: C0 = koncentration når eksponeringen stopper. Ct er koncentrationen til tiden, t. K=rate konstanten for tab. -dC/dt raten af tab af stof fra organismen. Giver en negativ eksponentiel linje af koncentrationen. Log til dette og man kan finde halveringstiden.


0 / 5  (0 ratings)


Koncentrationen af et stof vil stige med tiden, men på et tidspunkt vil den nå steady state (så længe den ikke når at dø inden).
Raten af optag af stoffet er balanceret med raten af tabet via metabolisme eller direkte ekskretion.
Hvis den stopper med at være udsat for stoffet, vil koncentrationen falde.
Ikke så simpelt - fx hvis det er føde er raten ikke så ens, samt kan enzymer ændre sig grundet stoffet og derved påvirke udskillelsen af stoffet, samt steady state.

Billede: C0 = koncentration når eksponeringen stopper. Ct er koncentrationen til tiden, t. K=rate konstanten for tab. -dC/dt raten af tab af stof fra organismen. 
Giver en negativ eksponentiel linje af koncentrationen. Log til dette og man kan finde halveringstiden.
1 answer(s) in total