SEARCH
You are in browse mode. You must login to use MEMORY

   Log in to start


From course:

Økotoks eksamen

» Start this Course
(Practice similar questions for free)
Question:

Fejl i reproduktion af fiske spisende fisk på Great Lakes af Nord Amerika

Author: Agnes Kejser Hansen



Answer:

"Fortynding er løsningen". Brugte sildemåger som indikations art (øverst i fødekæde, forbliver et sted, har redder i kolonier, avler både i EU og Nord Amerika - sammenlignelige). Ødelagte æg, samt deforme udfald (en unges næb overlappede ikke) - dog ikke særlig effekt på population. Så at DDT medførte biomagnificering. Sammenlignede æg og forældres adfærd: Forældre fra beskidt område, men æg fra rent viste effekter af stoffet på reproduktionen via ændringer af forældrenes adfærd. Populationen kom sig hurtigt af skarv - mere føde af små fisk (stor fisk var væk). Derudover brugte man også dioxin ækvivalens (toxiske ækvivalens faktorer) til se på hvilke dioxiner der har betydning. Her bruger man det mest toxiske dioxin stof (TCDD) til at være 1 og så andre dioxiners mulighed for at inducerer monooxygenase relativt til det (TEF). Her fandt man ud af at to PCB stoffer havde stor indflydelse på dioxin ækvivalens, grundet deres lave TEF (tæt på TCDD's effekt) og højere koncentration (TEQ). Jo højere ækvalens jo højere dødelighed.


0 / 5  (0 ratings)


"Fortynding er løsningen".
Brugte sildemåger som indikations art (øverst i fødekæde, forbliver et sted, har redder i kolonier, avler både i EU og Nord Amerika - sammenlignelige).
Ødelagte æg, samt deforme udfald (en unges næb overlappede ikke) - dog ikke særlig effekt på population.
Så at DDT medførte biomagnificering.

Sammenlignede æg og forældres adfærd: 
Forældre fra beskidt område, men æg fra rent viste effekter af stoffet på reproduktionen via ændringer af forældrenes adfærd.

Populationen kom sig hurtigt af skarv - mere føde af små fisk (stor fisk var væk).

Derudover brugte man også dioxin ækvivalens (toxiske ækvivalens faktorer) til se på hvilke dioxiner der har betydning.
Her bruger man det mest toxiske dioxin stof (TCDD) til at være 1 og så andre dioxiners mulighed for at inducerer monooxygenase relativt til det (TEF). 
Her fandt man ud af at to PCB stoffer havde stor indflydelse på dioxin ækvivalens, grundet deres lave TEF (tæt på TCDD's effekt) og højere koncentration (TEQ).
Jo højere ækvalens jo højere dødelighed.
1 answer(s) in total